Matkassar på nätet

Matkassar med vegetarisk inriktning hade inte så många alternativ inledningsvis, men utbudet av matkassar är idag mycket stort vilket såklart är en förutsättning att hela denna idé ska fungera.När det gäller de alltmer populära matkassarna så medföljer, förutom själva råvarorna som i en del fall även är helt ekologiska, förstås recepten till dessa råvaror för att ytterligare spara tid på matlagningen. Själva recepten täcker maträtter som naturligtvis är både goda och sunda samt utformade efter konstens alla regler.

Nedan följer ett antal av vegetariska kassar som finns till buds via nätet. Vänligen klicka på respektive logga för att komma vidare till matkassarna:

Årstiderna är det absolut bästa alternativet vad gäller veganska/vegetariska kassar! Man erbjuder tre stycken: Den vegetariska snabbkassen erbjuder lakto/ovo-vegetariska rätter färdiga på max 30 minuter. Vegetariska matkassen är innehåller även den lakto/ovo-recept med 100 % ekologiska råvaror. Sist, men inte minst, den veganska matkassen som även den är 100 % ekologisk.

Hos Simple Feast hittar du två alternativ: Green Feast vegetarisk (lakto/ovo) eller Green Feast vegansk. En annan fördel med dessa kassar är att de är färdiga på bara 10 minuter!

City Gross presenterar två matkassar, som båda innehåller lakto/ovo-vegetariska recept. Det är den vegetariska kassen och WW ViktVäktarnas vegetariska matkasse (som dessutom är Smart Points-beräknad).


Linas vegetariska kasse erbjuder också den ett lakto/ovo-vegetariskt alternativ med, som man uttrycker det, en twist.

Matkomforts Vego Premium har en lakto/ovo-vegetarisk meny med ekologiska eller närproducerade grönsaker så långt det är möjligt.


Middagsfrid har plockat fram vegokassen (lakto/ovo-vegetarisk) där 50 % av råvarorna är ekologiska. Man strävar också efter klimatvänliga och tillsatsfria alternativ i mesta möjliga mån.