Handla mat online

”Vi har ingen mat hemma, skulle du kunna handla något på vägen hem från jobbet”? Känns frågan igen? Om man är både trött och stressad efter en hel dags jobb (eller kanske mer!), så är detta förstås ingen idealisk situation för att börja fundera över middag. Ofta är det så att det finns ett matintresse hos åtminstone någon person i familjen. Dålig planering, dålig framförhållning och framförallt brist på tid kan dock skapa problem i alla fall. För vem hittar sin inspiration i detta pressade läge?
Handla mat på nätet är en relativt ny företeelse som dock växer så det knakar. Men betänk då också att möjligheterna till detta har faktiskt inte funnits längre än sedan mitten av 2000-talet, tro det eller ej! Detsamma gäller också för färdiga matkassar. Nedan hittar du några exempel på butiker med möjlighet att handla mat online. Klicka på respektive butiksnamn i början av texten för att komma till butiken.

Mattips – Butik

mattips

Coop levererar till dörr i stora delar av landet. Om inte så går det även hämta sin matkasse i butik. Är man medlem så får man poäng även på online-köp. I övrigt kan man handla på tre olika sätt: Välja fritt ur butikssortimentet, köpa någon av Coops matkassar samt skapa en egen matkasse utifrån köpklara recept på sajten. Här finns även recept som främst är vegetariska men också ett mindre antal veganska.

 

mattips

Mat.se har främst fokus på storstadsregionerna (levererar färska varor till Göteborg, Stockholm, Malmö och Helsingborg med omnejd). Den mat som levereras åker kollektivt i moderna kylbilar. Anledningen till detta är både miljömässig och för att säkra en obruten kylkedja. I övrigt kan man nämna att det finns ett fullt sortiment av matvaror i kombination med inspirerande recept, veckomenyer och möjlighet att handplocka dina egna matkassar.

 

Mattips – Övrigt

mattips

Matsmart hanterar varor som i många fall skulle ha slängts annars. Det handlar om förpackningsbyten (förpackningen byter färg), säsongsvaror (julmust), feltryck (en annan vara i förpackningen än vad som står på) samt kort eller passerade bäst före-datum (pasta kan vara fullt ätbar i flera år, men får inte säljas i vanliga butiker). Tack vare detta säljs varorna med mellan 20 och 90 % rabatt! Dessutom “räddade” man över 3 200 ton mat under 2018! Genom att handla här kan man verkligen göra en insats för miljön. Det finns också en avdelning för vego. Ett verkligt bra mattips!