Att resa, vare sig det gäller arbete eller semester, är något som de allra flesta människor brukar uppskatta. Om resan gäller arbetet kan det förstås vara svårt att påverka destinationen. Men handlar det om semester eller någon annan typ av nöjesresa är det naturligtvis lättare att välja själv. I vilket fall kan det dock för en vegetarian/vegan innebära att man hamnar lite utanför sin trygghetszon vad gäller maten. Det är ju inte alltid helt lätt att veta hur läget är på de platser man kan komma att hamna på. Därför tänkte vi här lista ett antal sajter som kan hjälpa dig att förbereda dig på ett så bra sätt som möjligt.

Tips vid resa

resaVegetarian Vacations – Här hittar du resor, hotell, bed & breakfasts, restauranger och caféer som är 100-procentigt vegetariska/veganska! Dessutom finns många ekologiska produkter/tjänster inbakade i dessa. Man listar också möjligheter som inte är helt vegetariska/veganska men som ändå anses vara bra alternativ, som benämns “veggie-friendly”. Denna guide spänner över hela världen!

Vegetarian Travel Guide – Främst inriktad på tips inom USA uppdelade utifrån landets stater. Men det finns även en del insikter gällande övriga världen. Man kan också läsa mer om diverse annat som till exempel intressen kopplade till naturen samt Raw Food planet.

Vegan Travel – Denna sajt fungerar som en slags blogg, där veganer över hela världen tipsar varandra om reseerfarenheter, kulturella insikter, mat förstås samt andra “bra-att-veta”-tips. Mycket matnyttig i sammanhanget! När det gäller veganism kan vi även nämna Facebook-gruppen “Resa som vegan” som är svensk med dryga 12 000 medlemmar. Kom ihåg: Det är en sluten grupp som du måste begära inträde till för att kunna använda.

HappyCow – Grundad redan 1999 är den här sajten ovärderlig när det gäller att hitta vegetariska/veganska alternativ inom både restaurang och mat generellt världen över. Alla anställda är dessutom veganer eller vegetarianer. Men här finns också så oändligt mycket mer information (resor, hälsa, recept med mera). Skulle du vilja lämna ett bidrag till verksamheten kan du helt enkelt bara “Feed the Cow”.

Veganistan – Ger förslag till Sveriges bästa veganrestauranger och butiker!