Snabbmat har blivit mer och mer populärt i vårt stressade samhälle. Det handlar då om massproducerad mat där servicehastigheten (det vill säga att det går fort) står i huvudfokus. Hamburgare symboliserar väl den maträtt som de allra flesta kommer att tänka på i sammanhanget (därav bilden på vår startsida!). Kritiken som ofta kommer mot denna typ av mat är att den är salt, fet och helt enkelt onyttig. Men under de senaste åren har man kunnat se en markant förbättring på området. Så från att i princip ha varit utestängda länge, länge från denna marknad, finns nu ett flertal valmöjligheter för både vegetarianer och veganer. Detta gäller till och med hos de stora kedjorna!

Bor du i Stockholmsområdet? Då kan du nu handla Beyond Burger online hos Coop.se! Den växtbaserade burgaren som var överlägset “Bäst-i-test”.

“Jättar” inom snabbmat

Burger KingRebel Chicken King och Rebel Whopper gör ett lite förvirrande intryck eftersom burgarna marknadsförs som växtbaserade. De tillagas dock i samma grill och fritös som köttbaserade burgare. I nuläget är de dessutom bara tillgängliga i utvalda restauranger.

Men det går att få Rebel Whopper som vegansk. Då måste man dock säga till (burgaren tillagas då i micro för att undvika kontaminering) samt välja bort den äggbaserade majonnäsen.

Här hittar du hela vego-menyn (välj “Filtrera produkter” längst ned och sedan alternativet “Veggie”).

McDonaldsHär finner du den vegetariska menyn.

MaxHär hittar du hela Green-menyn.

SubwayVegan Supreme, Veggie Delite samt Spicy Vegan.

snabbmat

“Uppstickare” inom snabbmat

Bastard Burgers – Norrländsk street food som sprider sig söderut. Man strävar mot att hela menyn ska kunna fås antingen vegetarisk eller vegansk!